Srbija

Ratni zločinac i pripadnik OVK oboleo od KORONA VIRUSA! Geci hitno prebačen u Tursku, pogoršalo mu se stanje

Autor Jelena Stokić

Bivši pripadnik "OVK" Sabit Geci zaražen je virusom korona i prebačen na lečenje u Tursku. teretio se da je ubio policajca odsecanjem glave motornom testerom.

Izvor: screenshot/youtube/ Kosovë Gjoci

"Koha" javlja da je ovu informaciju potvrdila njegova porodica navodeći da je u Tursku prebačen "hitno usled pogoršanja stanja".

Na poziv Specijalnog suda, ispitan je 30. januara ove godine u prostorijama EULEX-a u Prištini, u svojstvu svedoka i branio se ćutanjem.

Kada je prethodno pokušan da mu se uruči poziv, nisu ga našli na kućnoj adresi, da bi se potom javio kazavši da je u bolnici usled "vrlo teškog stanja", te da mu se poziv uruči kasnije.

Pre poziva ovog suda Geci je 2011. bio osuđen na 15 godina zatvora, zbog zlostavljanja, odnosno ubistva zatvorenika u logorima Kukeš i Cakan na severu Albanije tokom 1998-1999.

U nekoliko navrata mu je odsluženje kazne suspendovano zbog odluke kosovskih pravosudnih vlasti da mu je potrebno lečenje.


Suđeno mu je i u okviru predmeta Dreničke grupe, ali je 27. maja 2015. tokom tog suđenja on oslobođen optužbi za ratne zločine u zatvoru OVK U Likovcu, 1998. i 1999.

Geci se teretio da je u saučesništvu sa još jednim od članova Dreničke grupe, Sahitom Jašarijem, i još nekoliko pripadnika OVK, ubio policajca Ivana Bulatovića, odsecanjem glave motornom testerom.

Sredinom jula ove godine, ispred njegove kuće izgorela su dva automobila, "audi" i BMW.

(Mondo/Blic)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.