Srbija

"AKO NIJE BIO U VAŠINGTONU NE ZNAČI DA NEĆE U VLADU": Potpredsednik GO SPS o ostanku Ivice Dačića u Nemanjinoj 11

Autor Georgi Mitev Šantek

Najvažnije je to što smo u Vašingtonu, uprkos svim pritiscima i izazovima, dobili sporazum koji u potpunosti štiti naše državne interese, a to što tamo nije bio šef diplomatije i lider SPS nema veze s ulaskom u novu vladu, tvrdi Branko Ružić

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i potpredsendik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, Branko Ružić, i dodao da to što ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić nije bio tamo nema nikakve veze sa pitanjem ulaska te stranke u vladu.

Ružić je za današnji "Blic" rekao je nema povezanosti Dačićevog odsustva u Vašingtonu i sastavlkjanja nove vlade Srbije.

"Uzalud tražite vezu između tih događaja jer je, prosto, nema. Dačić je, kao i svaki put do sada, bio potpuno uključen u rad našeg tima, u obimnu pripremu naše delegacije za razgovore u Vašingtonu, kao i u sam tok pregovora. Formiranje vlade je na sasvim drugom koloseku i nema nikakve dodirne tačke sa procesom oko Kosova i Metohije", kaže visoki zvaničnik SPS-a.

Ružić podseća da je ta stranka u političkom savezu sa SNS jer, uz sve razlike, dele neke ključne zajedničke stavove koji ih povezuju.

Naveo je da je SPS zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa SNS jer je, dodaje, ona donela mnogo toga dobrog Srbiji i njenim građanima.

"Smatramo da je dobro da ta saradnja bude nastavljena i u novoj vladi. Da li će tako i biti, to zavisi od SNS-a i predsednika Vučića jer prirodno je da oni, kao ubedljivo najveća politička snaga, određuju pravac i sastav nove vlade", rekao je Ružić.

Ukoliko se to ne desi, Ružić je rekao da SPS svakako neće menjati svoju politiku, pa ni ključne tačke koje deli sa SNS-om, a to su, dodaje, zaštita našeg suvereniteta i vitalnih državnih interesa, nastavak snažnog ekonomskog razvoja i stalno podizanje zaposlenosti i standarda građana.

(MONDO/Blic)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.