"Sa sadašnjom ekipom u Beloj kuću pokušavamo..."

ĐURIĆ O SPORAZUMU IZ VAŠINGTONA: Prošle nedelje je ispisana diplomatska istorija Srbije!

Autor Aleksandar Nastevski

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić govorio je večeras o pregovorima u Vašingtonu, gde je potpisan i sporazum koji se odnosi na ekonomsku normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Marko Đurić je u emisiji "Hit tvit" na Pink-u naveo da je prošle nedelje u Vašingtonu bila ispisana diplomatska istorija Srbije.

"Svi treba da se setimo koja je bila polazna tačka", rekao je Đurić i dodao:

"Mesecima unazad je prištinska delegacija je tvrdila da u Vašington ide po međusobno priznanje".

On je rekao da je Srbija dobila i ono na šta Priština nije htela da pristane, a to je ulazak u "mini Šengen".

"Mi Srbi vapimo da sa te strane dođe malo drugačijih vetrova, malo poštovanja. Ljudima znači da budu uvaženi i sa te strane. Vučić je uspeo da i medije koji nisu naklonjeni Srbiji, tu nedelju označe kao maestralu nedlju srpske diplomatije", rekao je on u emisiji "Hit tvit" na Pinku i dodao:

"U takvoj nedelji da dobijete pohvale sa vrha Amerike je izuzetno značajno, nešto na šta do sada nismo navikli. To je znak da sa sadašnjom ekipom u američkoj administraciji pokušavamo da odškrinemo vrata".

Govoreći o pregovorima u Vašingtonu, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je naveo da je prištinska strana na svaki način pokušala sa stola da skloni pitanje Gazivoda i dodao da se vidi kakvi su rezultati postignuti.

"Uspeli smo da razdvojimo da na istom dokumentu ne budu potpisi spskog predsednika i Hotiija. Prištinska delegacija je tražila da Jerusalim i priznanje takozvanog Kosova od strane Izraela bude jedinstvena tačka. Tražili smo da to ne bude u našem dokumentu", naveo je Đurić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.