• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA NEĆE KUPOVATI SKUPI (AMERIČKI) GAS: Diverzifikacija da, ali po prihvatljivoj ceni, kaže Vučić

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija sigurno neće kupovati skuplji gas, komprimovani ili bilo koji drugi, već najpovoljniji na tržištu, i da je ta američka ideja izbačena iz sporazuma potpisano u Vašingtonu.

Obaveza da s kupuje ukapljeni zemni gas iz SAD je izbačena iz sporazuma kao neprihvatljiva za Srbiju, a ostala je obaveza "diversifikacije" energetskih izvora, što odgovara i Srbiji.

"Rekao sam da ćemo kupovati najjeftniji gas na tržištu i da ne mogu da obavezujem zemlju da kupuje skuplji (američki) gas, da to ne dolazi u obzir. Uspeli smo to da izbacimo napolje iz sporazuma", dodao je Vučić.

Možda će vas zanimati

Upitan, gostujući na RTS, da li predsednik Rusije Aleksandar Putin ima razumevanje za "diverzifikaciju u snabdevanju energentima Srbije", što predviđa sporazum iz Vašingtona, Vučić je rekao da diverzifikacija ne podrazumeva samo gas.

"Diverzifikacija nam je potrebna, to je poželjno i dobro za nas, jer podstiče konkurenciju i donosi nižu cenu, ali za nas nema smisla da kupujemo skuplji gas, umesto povoljnog ruskog gasa".

NEMA POMENA KINE U DELU O 5G

Predsednik Srbije izjavio je večeras da u Vašingtonskom sporazumu nije navedeno da Srbija ne može da koristi kinesku opremu za 5G mrežu, već da ne može da koristi opremu za 5G mrežu koja nije proverena. "Ima li nekog problema u toj opremi? Da li u Sporazumu piše da je Kina problem? Daleko smo još od 5G, ali nigde ne piše Kina", rekao je Vučić.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbija@

Znaci kupuje se americki gas? preko gasovoda iz rusije. Kome ide lova? Svu decu sto ste napravili bice u duznickom ropstvu svima. Ili je nesposoban narod, ili su vladari, ali to traje dugo vremena barem 200g. I Crni Gruja je valjao prasice AustrUgarima ali su bili kvalitetni, a sada.. smrad svuda. Jadna deca sto ih napraviste. Kralj, tito i ostali potonji. Duznicko-poverilacki odnosi. Mmf je plackaski fond kao i mnogi

Cd rom

Ha..ha..koliko ja vidim jedino što će mo mi dobiti jeftinije to su botovi,trolovi i slično

Miroslav

Gas kao energent u Srbiji postaje sve popularniji, na prvom nestu je ekologija. Pozdravljam sve napore da cena bude pristupačnija za sve građane.

special image