Srbija

POLICIJSKI ČAS NA KOSOVU! Građani će biti zatvoreni u kućama do ponedeljka, organi reda na ulicama

Autor Dušan Ivković

Takođe, zbog skoka broja zaraženih, određenim delatnostima zabranjen je rad.

Prištinsko ministarstvo zdravlja proglasilo je policiijski čas u sedam opština na KiM od večeras u 20 časova do ponedeljka u 5.00 ujutru.

Zbog povećanog broja obolelih od koronavirusa i loše epidemiološke situacije, stanovnici Prištine, Kosova Polja, Gnjilana, Obilića, Đakovice, Podujeva i Štimje neće moći da uđu, niti da izađu iz ovih sredina, od večeras do ponedeljka ujutru.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da će bilo koja druga opština koja uđe u crvenu zonu po broju zaraženih po glavi stanovnika, biti stavljena u karantin.

Pored policijskog časa, prema novim merama zaštite od pandemije kovida-19, propisuje se i zabrana delatnosti svih ugostiteljskih objekata u tom vremenskom periodu na celoj teritoriji KiM, prenosi Kosovo onlajn.
Zabranjen je i rad svih poslovnih subjekata i preduzeća, trgovinskih i rekreacionih centara, kao i supermarketa.
Odluka se ne odnosi na pekare, apoteke, male pijace, pumpe za gorivo, zdravstvene ustanove kao i sve one koji rade na tome da se osigura funkcionisanje snabdevanja.

Kosovska policija dužna je da izvrši rigoroznu kontrolu sprovođenja mera, odluka i Zakona o prevenciji i borbi protiv pandemije kovida-19 na teritoriji KiM, kaže se u odluci prištinske vlade i dodaje da su za sve prekršioce ovih mera, nadležni organi dužni da izreknu kaznene mere.

(Mondo/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.