Srbija

"PRESTIŽEMO HRVATSKU VEĆ SLEDEĆE GODINE": Naš ekonomski napredak je nepovratan proces

Autor Edin Delibašić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o ekonomskom napretku Srbiju u odnosu na zemlje regiona, a posebno u fokus je stavio Hrvatsku.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Vučić je bio gost u "Prvoj temi" kod voditeljke Marije Savić Stamenić.

Vučić je istakao da je ekonomski napredak Srbije nepovratan proces i da će naša država prestići Hrvatsku po ekonomskom napretku sledeće godine.

Profesor Visković je upitao predsednika zašto se to već nije dogodilo.

"Zato što je teško pokrenuti stvari i oporaviti ekonomiju, a Hrvati su u prošlosti uvek bili ispred nas", odgovorio je Vučić.

"Pre samo tri i po, četiri godine, BDP Hrvatske je bio 49 milijardi evra, a BDP Srbije 37 milijardi. Mi smo od početka u zaostatku za Hrvatskom. Sledeće godine ćemo i oni i mi biti na 50 milijardi BDP. Ja mislim da je to veliki uspeh. Nikada nismo bili blizu Hrvatske. Nemaju oni baš duplo manje stanovnika od nas, ali po zvaničnim podacima, odnos je 7 miliona prema 4,5 miliona stanovnika", rekao je predsednik.

"Ne zaboravite, kada je prosečna plata u Hrvatskoj bila 880 evra, naša je bila 320 evra. Njihova će biti 960 evra, a naša Bogami 550. Mislim da su to ogromna smanjenja u razlikama i ogroman napredak Srbije", dodao je Vučić.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.