Srbija

BURNO U SKUPŠTINI - "NISAM JA GOSPOĐA MINISTARKA": Jadranka Joksimović oštro odbrusila poslaniku!

Autor Tamara Jovanović

U Skupštini Srbije je u toku rasprave o zaključcima povodom predstavljanja izveštaja Evropske komisije o Srbiji došlo do nesuglasica među poslanicima.

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović danas je u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o zaključcima povodom predstavljanja izveštaja Evropske komisije o Srbiji, polemisala sa više poslanika, a u odgovoru poslaniku Ujedinjene doline-SDA Sandžaka Enisu Imamoviću kazala da nije supruga ministra pa da je oslovljava kao Nušićevog lika.

Imamović je govorio o položaju manjina u Srbiji i Jadranki Joksimović se obratio sa "Gospođo ministarka" na šta je ona reagovala:

"Imali ste jedan mizogeni nastup prema meni, jer ste me oslovili gospođom ministarkom. Ja nisam Nušićev lik jer nisam supruga ministra, nego sam ministar. Uvedite to sebi u vokabular", poručila mu je Joksimović.

O izveštaju Evropske komisije govorio je i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji je na neki način kritikovao i samu Komisiju i zemlje članice, jer među njima onih koji žele da zaustave Srbiju na evropskom putu.

"Da je izveštaj Evropske komisije tačan, Angela Merkel bi zabranila nemačkim investitorima da investiraju u Srbiju i ne bi 60.000 radnika bilo zaposleno u nemačkim kompanijama koje rade u Srbiji", rekao je Marković.

Navodeći da se opozicija žali na izborne uslove, Marković je upitao gde to ima da se u izbornoj godini smanji cenzus sa pet na tri odsto, te da se opozicija ponaša kao klub koji se takmičio u Prvoj super ligi, pa ispao u drugu, iz druge u zonu i na kraju odustao od takmičenja.

"A hoće da ima svoje delegate. Pa gde to na svetu ima?", pitao je Marković.

On je naveo i da nije "evropejac", ali da jeste za ulazak Srbije u EU, ali bez novih ucena na svakih šest meseci. "Moja diskusija je bila dokle ćete to da radite Srbiji", rekao je on.

Marković je rekao i da je 2008.godine sa Ivicom Dačićem napravio proevropsku vladu, kada Joksimović "nije bila proevropski orijentisana".

(Mondo/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.