Srbija

O VRAĆANJU VOJNOG ROKA BIĆE OTVORENA ŠIROKA RASPRAVA: Vučić objasnio koje su dobre i loše strane!

Autor Lana Stošić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na sastanku sa predstavnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane razgovarao i o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka.

On je najavio da će u narednim mesecima biti otvorena široka javna rasprava o tome.

"Razgovaraćemo pre donošenja bilo kakve odluke, jer to ima i svoje dobre i loše strane", istakao je Vučić.

Dodao je da je loša strana jer samo obezbeđivanje hrane košta osam milijardi dinara, odnosno oko 70 miliona evra, a da je potrebno još obezbediti i prihode za vojnike koji bi mogli da iznose između još 1,2 do 1,8 milijardi dinara.

Dobra strana je, ističe, što se sa vojskom mogu popuniti i oživeti prazna mesta u Srbiji.

Vučić kaže da će već ove godine biti popunjeno nekoliko mesta sa novim jedinicama, u Priboju, Loznici, Beloj Crkvi u Banatu, Pirotu, Negotinu i Surdulici.

Vučić je najavio dalja ulaganja u Vojsku Srbije i odbrambeni sistem, kao i značajno povećanje primanja za pripadnike armije tokom ove godine.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

"Ove godine slede velika povećanja primanja za vojnike, podoficire i oficire, uz pet odsto povećanja sa početka godine, biće i dodatnih 10 odsto, ukupno i do 17,6 odsto", rekao je Vučić nakon sastanka u domu Garde na Topčideru na kome su predstavljeni rezultati analize stanja funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije za 2020. godinu.

 Pogledajte šta kažu građani!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.