Srbija

SVE O POMOĆI DRŽAVE GRAĐANIMA: Nezaposlenima još po 50 evra - ministar izneo detalje!

Autor Tamara Sekulović

Evo kako će izgledati novčana pomoć od države.

Izvor: TV Prva//screenshot

Uskoro kreće prijava građana i privrednih preduzeća za novčanu pomoć koju će država omogućiti tokom cele 2021. godine.

"To je veoma važna vest, u trećem paketu pomoći i privredi i građanima, jedna od novina je da ćemo pomoći sa jednokratnom isplatom od 60 evra svima onima koji su nezaposleni. Dakle, svim nezaposlenima, država će isplatiti u junu mesecu iznos od 60 evra", istakao je ministar finansija Siniša Mali za TV "Prva".

On je dodao da je najvažniji kriterijum i uslov da nezaposleni dobiju novčanu pomoć od države to da su prijavljeni na Birou i da će se uskoro znati tačan broj građana koji će biti u ovom paketu pomoći.

Ministar je dodao da prijava za jednokratnu pomoć svim punoletnim građanima od 60 evra počinje 28. aprila, svako ko želi može da se prijavi i dobiće po 30 evra u maju i novembru. Penzioneri će dobiti još 50 evra.

"Sada želimo da i onima koji nemaju posao da damo jednu vrstu podrške i optimizma. Dakle, 60 evra za njih u junu mesecu. To je ogromna stvar. A, 28. aprila kreće prijava svih punoletnih građana za sve koji žele pomoć od države. Takođe, svaki penzioner dobiće 30 plus 30, kao i svi punoletni građani, kao i dodatnih 50 evra što je ukupno 110 evra. Nezaposleni takođe mogu da se prijave i za ovih 30 plus 30, što znači da će ukupno dobiti 120 evra", objasnio je ministar.

Ko napuni 18 godina između maja i novembra - ne može da se prijavi. Penzioneri ne treba da se prijavljuju. Oni će po 30 evra dobiti u maju i u novembru, a u septembru i dodatnih 50 evra.

Isplate novčane pomoći će se odvijati u maju, junu i novembru mesecu 2021. godine, a pomoć će dobiti i drugi sektori.

"I svaki nezaposleni na Kosovu i Metohiji dobiće 200 evra, svako ko živi dobiće 100 evra uključujući i decu. U sklopu ovih mera trećeg paketa, imamo pomoć i za auto-prevoznike, isplaćivaćemo po 600 evra po autobusu. Imamo i još jednu minimalnu zaradu koju ćemo isplatiti ugostiteljima, turističkim vodičima, i tako dalje, kao i pomoć za hotel", rekao je on i dodao:

"Imali smo sastanke i sa predstavnicima muzičke industrije i filmske industrije, a sastanke ćemo imati i sa frizerima i malim preduzetnicima, kako bi sa njima dopunili ovaj paket. Znaćemo uskoro ko će još dobiti dodatnu pomoć", naglasio je on.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.