Srbija

GRCI NAS UVERAVAJU DA NEĆE PRIZNATI KOSOVO: Predsednik Vučić kaže da razvoj odnosa Grčke i KiM-a "nije najbolja vest"!

Autor Aleksandar Nastevski

"Oove stvari koje smo videli nisu za nas svakako najbolja vest", poručuje predsednik Srbije.

Izvor: Kurir/Ana Paunković

Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Grčka uverava Beograd da neće priznati nezavisnost Kosova, ali da razvoj odnosa Atine i Prištine "svakako nije najbolja vest" za Srbiju. On je dodao da narednih dana slede "velike i važne" konsultacije po pitanju Kosova i Metohije.

"Ne bih da govorim unapred i pre nego što nešto znamo. Pošto je bilo nekih promena u odnosima, očekujem da vidim da li je u pitanju samo trgovinska kancelarija ili nešto više između Grčke i Kosova, kako oni kažu, odnosno Prištine i Atine. Videćemo kako to ide pa ćemo obavestiti javnost", rekao je Vučić.

Na spekulacije da bi Grčka mogla da prizna Kosovo, kaže da nas ta zemlja uvereva da to neće učiniti.

"Oni nas uveravaju da neće da priznaju, a ove stvari koje smo videli nisu za nas svakako najbolja vest. Videćemo, obavestićemo javnost o tome", rekao je Vučić.

Vučić je za TV Pink, na pitanje o spekulacijama da bi Francuska mogla da preuzme "palicu" u vezi dijaloga Beograda i Prištine, odgovorio:

"Razgovaraću narednih dana. Za nas je važno da mi čuvamo naše nacionalne i državne interese, a o svemu drugom narednih dana".

(MONDO/Agencije)