Srbija

ALEKSANDAR VUČIĆ O VEĆOJ CENI STRUJE: "Biće poskupljenja, ali ni blizu 20 odsto - a kamoli 40"

Autor Tamara Sekulović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Davosa, gde danas i sutra prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Izvor: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbija ima čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa.

"Ljudi nisu naviknuti da čuju drugačije mišljenje. Bolje je kada možete da odgovorite, a da li će to učiniti našu poziciju lakšom? Sasvim sigurno ne", rekao je Vučić na početku razgovora za TV Pink, pa prokomentarisao i komentare iz EPS-a da struja može da poskupi između 20 i 40 odsto.

"Biće poskupljenja, ali ni blizu 20 odsto, a kamoli 40. Biće poskupljenja kada budemo mogli da izdržimo to da nam sve ostale cene ne odu u nebesa. Znamo koliko nam je niska cena struje, znamo da je to loše za EPS", istakao je on i dodao:

"Mi svaki dan uvozimo struju, naša privreda danas troši neuporedivo više, a nismo pronašli nove kostolce. Nismo radili na novim mestima na kojima se kopa ugalj. Remontovažćemo mašine do avgusta i moći da kopamo mnogo više tona dnevno nego današnjih 60 toga. Radimo remonte da bismo zimu dočekali spremnije. U remontu nam je 1.000 megavata".

(Mondo)