Srbija

ZABRINUTA SUPRUGA UHAPŠENOG PANTIĆA ČEKA ISPRED POLICIJE: Bila sve vreme uz njega kada su ga odveli FOTO

Autor Sara Gajić

Supruga Dejana Pantića, bivšeg pripadnika takozvane kosovske policije koji je danas uhapšen čeka informacije šta će se dalje dešavati.

Izvor: Kurir

Supruga Dejana Pantića, bivšeg pripadnika takozvane kosovske policije, koji je danas uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, ispred stanice policije čeka vesti o suprugu. Žena bila je sa njim u automobilu kad su mu pripadnici policije stavili lisice na ruke.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, podsetimo, saopštio je da je na administrativnom prelazu Jarinje uhapšen Dejan Pantić, bivši pripadnik takozvane kosovske policije, koju je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici.

Pogledajte galeriju fotografija:

"Dejan je sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze. Normalno je prešao prelaz i u povratku su mu Kurtijevi policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza",  saopštio je Petković i ocenio da je reč o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma.

Srbi sa severa Kosova i Metohije su se odmah okupili i postavljaju barikade da Pantić ne bude odveden za Prištinu. Veći broj građana okupio se na ulazu i izlazu iz Leposavića, zatim u Sočanici, Lešku, Rudaru kod Zvečana, Srbovcu... Dopisnici srpskih medija javljaju da na severu KiM trenutno ne rade internet i mobilna telefonija.

(MONDO/Kurir)