Srbija

VLADA ODLUČILA! Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu se povlači iz Skupštine

Autor Ivana Vlajković

Vlada Srbije povlači iz Skupštine Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je u utorak da Vlada Srbije povlači iz Skupštine Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu. "Taj Zakon je prošao Vladu, uputili smo ga u Skupštinu, ali se pojavilo mnogo dezinformacija o tom Zakonu, tako da ćemo u četvrtak usvojiti odluku da nam Skupština vrati predlog i ponovo ćemo organizovati javne konsultacije", rekla je.

Navela je da je odluka donesena nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. "Važno mi je da mi budemo dovoljno odgovorni da čujemo te strahove građana i da odgovorimo na njih", naglasila je Brnabić na TV Prva. Dodala je da je upravo to bio razlog zašto ju je predsednik Vučić zamolio da Vlada povuče iz Skupštine Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu.

"Iz skupštinske procedure taj Zakon je prošao, uputili smo ga, mnogo dezinformacija i mnogo neistine je u tom Zakonu. Dakle, mi ćemo u četvrtak na redovnoj sednici Vlade usvojiti odluku, zamolićemo skupštinu da nam vrati taj Zakon i ponovo ćemo organizovati javne konsultacije", zaključila je predsednica Vlade.

(MONDO)