Srbija

"ROMI SU GOSPODA!" NESTOROVIĆ SE OGLASIO NAKON SPORNE IZJAVE: I nas su nazivali bednicima, pa to niko nije komentarisao!

Autor Jana Desovski

Nestorović je jednom izjavom uvredio Rome.

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Branimir Nestorović, lider pokreta "Mi - Glas iz naroda" objavio je saopštenje tog pokreta povodom incidenata koji je izazvao deo opozicije na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije. "Konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije pokazala je da političkom scenom Srbije vlada ne samo netolerancija, nego da, nažalost, vladaju i mržnja i nekultura. Pokazalo se da su i u najvišem zakonodavnom telu države partijski interesi ispred interesa naroda i države", piše u saopštenju. Ostatak saopštenja možete da pročitate u objavi na Tviteru ispod:

Ubrzo nakon toga oglasila se i Unija Roma Srbije koja je osudila nedavno korišćenje uvredljivog izraza "Cigani" i "Ciganija" od strane poslanika Nestorovića u Narodnoj Skupštini. Nestorović je u izjavi za K1info objasnio svoju izjavu, ali i otkrio da li je spreman da se izvini Romima.

"Naravno, Romi su gospoda i ne ponašaju se ovako. Juče nas je Vladeta Janković nazvao bednicima, to niko nije komentarisao. SPN nastavlja da proizvodi medijski cirkus, nadajući se da će se umešati sponzori sa Zapada". rekao je Nestorović za portal K1 info. 

BONUS VIDEO:

 (k1info/MONDO/J.D.)