• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori u Bavarskoj, debakl saveznika Angele Merkel!

Izvor MONDO/Tanjug

Hrišćansko-socijalna unija (CSU), bavarska sestrinska stranka demohrišćana nemačke kancelarke Angele Merkel, zabeležila je na danas održanim pokrajinskim izborima u Bavarskoj najgori rezultat od 1950. godine.




Rojters prenosi da su glasovi CSU otišli ultradesnici što je korak unazad koji bi nosio rizik širenja podela unutar aktuelne nemacke vlade sklone krizama.

Navodi se da je, prema izlaznim anketama koje je objavila nemacka državna televizija ARD, CSU osvojila 35,5 odsto glasova i time izgubila apsolutnu vecinu u pokrajinskom parlamentu tek po drugi put od 1962, što je ishod koji ce sigurno podstaci unutarstranacke borbe u stranci koja po oceni Rojtersa vec predstavlja teškog partnera za Merkelovu u Berlinu.

Na drugom mestu prema izlaznim anketama je ultradesnicarska Alternativa za Nemacku (AfD) koja po prvi put ulazi u bavarski parlament.

Rojters navodi da to znaci da ce CSU morati da formira koalicionu vladu, što je po oceni agencije poniženje za stranku koja je navikla da vlada sama.

Kako je Dojce vele napomenuo u subotu, ukoliko padne lokalna vlast demohrišcana i Zelenih, jesen ce za nemacku kancelarku Angelu Merkel zaista biti olujna.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

draff

Ма није ваљда, говорите нацији како није заслужила да постоји, како ће бити замењена људима из африке и блиског истока и за пар деценија мањина у својој земљи, и да ће то бити дивно. И није вам јасно што вас народ неће???

Serbia forever

Debakl saveznika Merkelove, debakl fudbalske reprezentacije Nemačke, debakl FKBajern, debakl KKBajern....

xNEMACx

Samo jaka desnica! AfD rulez!!

special image