• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije više toalet papir...Evo oko čega se sada otimaju Amerikanci

Uprkos tome što su fabrike za preradu mesa širom SAD zatvorene zbog zabrinutosti za korona virus, za sada još ima dosta mesa u prodavnicama - za razliku od brašna.

Zašto je to tako za CNN je objasnila Keri Adervud, direktorka u kompaniji "King Artur Flaur". Naime, ljudi jednostavno mnogo peku.

"Ljudi koji su pekli jednom mesečno, sada peku jednom nedeljno, a ljudi koji su pekli jednom nedeljno sada peku svakodnevno", rekla je ona.

Možda će vas zanimati

 "Očekujemo da će se ovo povećanje pečenja nastaviti u doglednoj budućnosti, jer istraživanja pokazuju da se više jede kod kuće", navodi Keri Andervud.

Prema njenim rečima, nedostatak prehrambenih proizvoda nastao je zbog povećanja potražnje za brašnom koja je bez presedana i premašuje zalihe u magacinima, a ne zbog nestašice pšenice.

Andervud je dodala: "Pšenica je dostupna, ali mora se samleti, spakovati i transportovati u skladišta. Ovi koraci jednostavno zahtevaju vreme i brašno se rasproda čim stigne na police".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image