Plaže na francuskoj rivijeri ponovo su otvorene u subotu nakon karantina u koje je cela Francuska bila od sredine marta zbog pandemije korona virusa.

Mnogi su pohrlili da se brčnu u moru u Nici, a slično je bilo i u drugim gradovima na obali mora. Ali, postoje pravila - dozvoljene su aktivnosti poput plivanja, ribolova ili surfovanja, uz poštovanje fizičkog rastojanja, ali su zato zabranjeni sunčanje i dug ostanak na plaži(?!).

"Malo me sve to nervira. Plivali smo, uživali u moru koje nismo videli gotovo dva meseca. Ali, nije nam dozvoljeno da se sunčamo. Zapravo smo poluslobodni", izjavio je francuskim medijima stanovnik Nice.

Ministar unuttrašnjih Kristof Kastaner posetio je plažu u Normandiji kako bi se lično uverio da li se poštuju mere i poručio da je virus i dalje tu i da zato svi moraju da se ponašaju odgovorno.

Upozirio je da se na plažama ne sme ostajati satima. "Ako pravila ne budu poštovana promenićemo odluku (ponovo će ih zatvoriti)".

FOTOGRAFIJE UZ MARSEJA

undefined Plaža u Marseju

Ali, zato su u Izraelu, gde su u pojedinim gradovima zabeležene vrlo visoke temperature (daleko iznad 30 steeni Celzijusovih), svi su u subotu pohrlili na plaže.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ TEL AVIVA I HADERE

undefined Plaža u Tel Avivu