Mediji širom sveta preneli su jutros vest o avionu kompanije Srividžaja Er koji je nestao sa radara nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma u Džakarti.

Nakon istrage, zvaničnici Indonezije potvrdili su da je avion pao u more.

Prema prvim informacijama, u trenutku nestanka, letelica je prevozila 59 putnika, da bi pojedini izvori kasnije naglasili da ih je ipak bilo duplo više, čak 122. Bilo kako bilo, detalji misterioznog nestanka aviona i dalje nisu poznati, a lokalna vlast iznela je zastrašujuće pretpostavke.

Indonežanski ministar saobraćaja Budi Кarja Sumadi potvrdio je da se avion kompanije "Srividžaja Er" sa više od 60 ljudi, danas srušio u zalivu kod Džakarte, a njegove navode potvrdio je i general indonežanske mornarice:

"Avion se, nažalost, srušio. Formirali smo timove koji su poslati na lokaciju za koju se veruje da je mesto pada" izjavio je general indonežanske mornarice Bambang Surjo Aji.

Ranije tokom dana, internetom su počele da kruže slike objekata za koje se veruje da su delovi aviona.

Naime, lokalni ribari su, pecajući, našli na kablove i metalne predmete, kao i garderobu za koju se veruje da je pripadala putnicima aviona. Kasnije tokom dana utvrđeno je da pronađeni delovi jesu ostaci olupine.

Avion je u 13:36 poleteo sa aerodroma u Džakarti a kontakt sa kontrolom leta izgubio je u 13:40 nakon čega mu se gubi svaki trag.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.