• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSKI PREMIJER PRIMAKOV JE 1999. URADIO ONO ZBOG ČEGA SU MU SVI SRBI ZAHVALNI: Krenuo je u posetu SAD, a na pola puta...

Autor Edin Delibašić

Gest Jevgenija Primakova Srbi će zauvek pamtiti.

 jevgenij primakov krenuo u posetu sad pa okrenuo avion na pola puta nato bombardovanje 1999 Izvor: Printscreen/Youtube/AP Archive/Twitter/screenshot/@AnatolyVlasov87

Tog 24.marta 1999. Iljušin IL-62M RA-86561 poleteo je sa aerodroma Vnukovo. U njemu je bio premijer Ruske Federacije Jevgenij Maksimovič Primakov.

Tog dana ruski premijer krenuo je u radnu posetu Sjedinjenim Državama gde je trebalo da se sretne sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom.

Poseta je trebala da prođe rutinski, ali tog 24. marta 1999. neke stvari više nisu bile iste. Dok se avion sa Primakovim nalazio na sredini Atlantika, on je iznenada preko specijalnog telefona dobio informaciju da su Sjedinjene Države sa još 18 članica NATO pakta napali Saveznu Republiku Jugoslaviju i da prve bombe i krstareće rakete padaju na Beograd.

Možda će vas zanimati

Prema njegovom svedočenju revoltiran zbog ovog jednostranog poteza SAD Primakov je pilotu naredio da okrene avion i smesta se vrate u Moskvu. Poseta je bila otkazana.

Putem sistema specijalnih veza iz aviona ruskoj ambasadi u Vašingtonu je javljeno da se poseta otkazuje zbog NATO agresije.

Možda će vas zanimati

Vest da je Primakov okrenuo avion medijski je odjeknula u Srbiji, gde je stanovništvu ulivena nada da Srbija nije sama i da pomoć samo što nije stigla. 

 (MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vitez

al kad smo se probudili noge u lavoru,,kad sm video kao klinac kako tapše klinton jeljcina po ramenima sve mi je bilo jasno....

Ja nisam

Iznerviralo ga sto je taman hteo da im digne cenu za okretanje glave a oni mislili da jos rade po postojecoj tarifi.

E& Mom

Al ste nam pomoģľi

special image