Jedna porodica sa Floride optužena je da je prodavala hiljade boca toksičnog industrijskog izbeljivača predstavljajući ga kao lek za korona virus. Mark Grenon (62) i njegovi sinovi Džonatan, Džordan i Džozef navodno su zaradili više od milion dolara prodavajući njihovo "čudotvorno mineralno rešenje" navodeći da bi to moglo da bude lek za bolesti, uključujući kancer, malariju i korona virus.

Zvaničnici su rekli da su osumnjičeni zapravo prodavali hlor-dioksid, koji je uglavnom koristi za industrijski tretman vode i može biti smrtonosan ukoliko se konzumira.

Nadležni organi nisu odobrili upotrebu ove supstance za medicinsko lečenje i naveli su da je ona opasna za konzumiranje, upozoravajući ljudi da je ne koriste, prenosi Skaj njuz.

Dokumenti suda pokazuju da je supstanca bili prodavana od strane verske grupe "Genezis II Crkva zdravlja i isceljenja", gde je Mark Grenon bio navodni nadbiskup.

Vlasti su naredili zabranu prodaje ove supstance još prošlog aprila, ali su osumnjičeni ignorisali sudsku naredbu.

Porodica Grenon je optužena za prevaru i kršenje sudske naredbe i zbog toga se suočavaju sa mogućom doživotnom kaznom zatvora ukoliko budu osuđeni na kraju.

Nakon što su izvršili raciju, policija je pronašla velike količine nitrata i hiljade boca sa ovom supstancom. Ova porodica je navodno do sada prodala više od 28.000 boca.

Dva sina, Džordan i Džonatan Grenon su uhapšeni, dok se Mark i njegov treći sin Džozef nalaze u Kolumbiji.

(MONDO)