Meri Sivijelo iz Njujorka, specijalista za govor tela komentarisala je današnje ponašanje lidera SAD i Rusije, Džoa Bajdena i Vladimira Putina na samitu u Ženevi. Pored njenih komentara, društvene mreže bruje o sastanku dvojice moćnika. 

Sivijelo je primetila da su se prilikom službenog dela uoči početka današnjeg sastanka, mogli videti ''odlučnost, autoritet i ozbiljnost''.

 Ona ističe da je lider Rusije delovao kao da bi radije bio na drugom mestu, a da su i on i Bajden nastupali samouvereno.

Prilikom rukovanja, Bajden je imao mali, srdačan osmeh, što je znak da "želi da se igra lopte", dok je Putinovo lice bilo ozbiljno, primetila je Sivijelo.

Slična dinamika ponašanja ostala je i kada su dvojica lidera počela razgovor iza zatvorenih vrata.

"Kada je seo, Bajdenove noge su bile blago okrenute ka Putinu, što je svojstveno nekome ko je otvoren za razgovor", kaže ona.

Putinove noge su bile radvojene i izbačene napred, što je agresivnija poza koja ukazuje da je manje otvoren za razgovor.

Sa druge strane, na društvenim mrežama se komentarisalo o ponašanju Bajdena, a komentari su prenošeni i na televiziji. Prema komentarima ABS news-a na Tviteru Bajden sedi ''poput devojčice'' pored Putina.

Pogledajte šta sve otkriva govor tela Bajdena i Putina

undefined Biden,Bajden, Putin ,Ženeva

"Kada je upitan da li veruje Putinu, Putin se zagledao u njega i klimunuo je glavom, navodi se na Tviteru, a takođe se navodi i da prekrštene noge znače da je zatvoren i da mu je neprijatno.

Podsećamo, dvojica lidera sastali su se u Ženevi, u vili La Granž, gde će održati samit, prvi otkako su obojica na predsedničkim funkcijama.

(MONDO)