Po izveštajima lokalnih medija on je podmetnuo nekoliko požara jer je "voleo plamen i dim". Maloletni piromani priznali su da su zapalili devet požara u oblasti Teologos u Ftiotidi od početka avgusta.

Dečak je prvobitno priveden u sredu ujutru kao osumnjičen za 13 požara u tom području. Dan kasnije njegov advokat je tvrdio da proznanja nije bilo.

Njegov pritvor je sproveden nakon što su lokalne vatrogasne jedinice i policija videle besplatne video snimke nakon posljednjeg požara koji je izbio u utorak popodne, 17. avgusta.

Dečak je navodno priznao devet požara i rekao da je počeo sa upaljačem. Koristio je svoj bicikl za podmetanje požara. Izveštaji lokalnih medija. Nakon njegovog priznanja, policija je pritvorila i njegove roditelje zbog manjeg nemara.

Prema medijima, dečak ima psihički problem.

Mladi palikuća treba da se pojavi pred tužiocem iz Lamije. Porodična linija odbrane izvestila je da dečak nije zapalio vatru.

Prema pisanju lokalnih medija, stanovnici Teologosa su iznenađeni što iza požara koji je izazvao paniku između 5. i 17. avgusta nalaze 14-godišnjeg dečaka.

(MONDO/Kurir)