Iz Kabula stižu vesti o novoj potencijalnoj terorističkoj pretnji, dok je broj nastardalih sada 60. Među njima su avganistanski civili, američki vojnici, i ono najstrašnije – deca.

Nekoliko sati ranije dve eksplozije odnele su živote desetina Avganistanaca i pripadnika američkih trupa. Broj smrtnih slučajeva ili povreda povezanih sa trećom eksplozijom još uvek nije objavljen.

Najmanje 60 osoba je poginulo u prve dve eksplozije, uključujući decu, javljaju mediji, pozivajući se na talibane. Oko 140 osoba je povređeno.

Najmanje deset američkih marinaca i vojnika je poginulo, navodi "Foks njuz", pozivajući se na američke zvaničnike. Portparol američkog Pentagona Džon Kirbi potvrdio je informacije da ima poginulih i povređenih pripadnika američkih službi.

U vreme napada, podseća BBC, područje vazdušne luke bilo je pretrpano, pa je u njemu bilo jako mnogo civila i pripadnika vojnih snaga koji su organizovali evakuaciju.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je improvizovana eksplozivna naprava koja je aktivirana u trenutku dok je prolazilo talibansko patrolno vozilo. Prema navodima na društvenim mrežama, mnogi kažu da je treća eksplozija u bilizini aerodroma, a ne u samom gradu kako se tvrdi.

(MONDO)