Kako je poslanica vladajuće stranke Sluga naroda (poslanička grupa "Za budućnost") Galina Jačenko na svom telegram kanalu objavila, njemu su toksikolozi u krvi pronašli alkohol i metadon.

Poljakov je bio umešan u istragu o korupciji u sektoru odbrane, a povodom njegove smrti pokrenut je krivični postupak za delo ubistvo s predumišljajem, sa oznakom "prirodna smrt". Prema nezvaničnim informacijama, uzrok njegove smrti je akutna koronarna insuficijencija, prenose tamnošnji mediji.

Šef kijevske policije Ivan Vigovski rekao je da bi uzrok smrti Poljakova mogla da bude hronična bolest, ali ne isključuje i to da je mogao biti otrovan nepoznatom supstancom. On je naveo da je Poljakov pre toga noć proveo u jednom klubu u Kijevu sa poznanikom, nakon čega su ušli u automobil tog čoveka i uputili se ka gradu.

Poznanik je u iskazu u policiji rekao da je nakon toga Poljakov ušao u taksi, koji je posle zaustavljen zbog kršenja saobraćajnih propisa. Policajci su ga tokom kontrole vozila zatekli na zadnjem sedištu u ležećem položaju.

Taksista je izjavio da nije znao o kome se radi, i da je poslanik bio pijan, kao i da se tokom vožnje žalio na mučninu i na to da se oseća loše, prenose mediji.

Ekipe Hitne pomoći brzo su ga prevezle do bolnice gde su doktori pokušali da ga reanimiraju, ali su samo mogli da konstantuju smrt. Za sada niko nije uhapšen, a uzrok smrti Poljakova se i dalje istražuje.

(MONDO)