U brazilskoj državi Rondoniji, osamnaestogodišnja majka je rodila sina Augustusa u sedmom mesecu i to samo nedelju dana nakon što su odbili da joj pomogu kada se pojavila u bolovima i sa obilnim krvarenjem, već su je samo poslali kući.

Doktori u tom trenutku nisu primetili da je trudna, što je dovelo do toga da je porođaj prošla sama i bez lekarske pomoći. Kada je stigla u bolnicu, lekari su dete proglasili mrtvim i zvali mrtvozornika da odnes bebino telo i spremi ga za sahranu.

Međutim, tokom priprema, mrtvozornik je primetio da je beba uzdahnula, a onda čuo i otkucaje srca! Brzo je malog Augustusa vratio u bolnicu gde je smešten na odeljenje intenzivne nege. Trenutno mu je stanje stabilno i reaguje na tretmane, a majka je puštena kući. Beba je u mrtvačnicu odvedna oko 3 ujutru u utorak, a tek nekoliko sati kasnije je otkriven da je živa.

Dečakova baka je izjavila da je "užasnuta" celom situacijom i da "nije videla nikakav trud lekara da pokušaju da spasu život bebe kada se tek rodila". Policija je pokrenula istragu o ovom bizarnom slučaju, ali su iz zdravstvenog sektora nastavili da tvrde da je beba bila mrtva kada je stigla u bolnicu.

"Za mene je to čudo. Video sam doktorku koja mi je jasno rekla da je beba mrtva. Došli su iz mrtvačnice da ga odnesu i bio je mrtav i tada. Nekim čudom su mu se vratili otkucaji srca", rekao je portparol bolnice.

(Mondo)