Trudnoj ženi u Pakistanu verski iscelitelj je zabio ekser u glavu jer je tvrdio da bi to garantovalo da će roditi dečaka, iako je bila trudna sa devojčicom. Žena je stigla u bolnicu Ladi Riding u gradu Pešavaru sa ekserom ubodenim u vrh njenog čela nakon što je verski iscelitelj rekao da će tako osigurati da će roditi dečaka.

Ona je u početku rekla bolničkom osoblju da je sama zakucala ekser u glavu po savetu iscelitelja, pre nego što je kasnije priznala da je on izvršio taj čin. Trudnici, koja već ima tri ćerke, lekari su rekli da će dobiti još jednu devojčicu.

Odlučila je da poseti vernika nakon što joj je muž zapretio razvodom ako ne uspe da rodi dečaka, prenosi Geo njuz. Doktor Hajder Kan rekao je da je trudnica stigla u bolnicu nakon što je kleštima pokušala da sama izvuče ekser.

Rendgen je pokazao da je ekser probio vrh ženinog čela, ali je promašio njen mozak. Dr Kan je rekao da je čekić ili drugi teški predmet korišćen da se ekser zakuca.

Policija u Pešavaru saopštila je da su službenici za podršku žrtvama upućeni da se sastanu sa ženom kako bi pokušali da saznaju detalje incidenta. Dodali su da će protiv onih koji su umešani "biti preduzeti pravni postupci".

Eksploatatorski iscelitelji, čije su prakse ukorenjene u sufizmu, uobičajeni su u Pakistanu sa većinskim muslimanskim stanovništvom uprkos neodobravanju nekih škola islama. U Južnoj Aziji se često veruje da sin nudi bolju finansijsku sigurnost roditeljima nego ćerke.

(MONDO)