Moskva ne isključuje mogućnost susreta ruskog i ukrajinskog predsednika Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, ali upozorava da se on može organizovati tek nakon što delegacije zemalja u pregovorima usaglase odgovarajući dokument, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je to rekao komentarišući izjavu ukrajinskog predsednika da možda neće on lično razgovati sa Putinom. Upitan da li se može reći da je pregovarački proces između ruske i ukrajinske delegacije pod znakom pitanja, Peskov se uzdržao od komentara, prenosi agencija TAS S.

"I dalje radije ne delimo ove informacije", poručio je on.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je ranije danas da su pregovori sa Rusijom jedina opcija za njegovu zemlju, iako, kako je rekao, pregovori sada predstavljaju "izazov".

Zelenski je rekao da je sastanak licem u lice između njega i Vladimira Putina malo verovatan. Ruska novinska agencija IFAX kaže da se razgovori između dve zemlje nastavljaju putem videosnimka.

Zelenski je rekao da će Ukrajina tražiti dokaze o ratnim zločinima u Buči te da se izraz "denacifikacija" više odnosi na Rusiju nego na njegovu zemlju.

Profimedia Buča grad Ukrajina

(Mondo)