Trojica Albanaca grupno su silovala devojku (23) nakon što ju je jedan od njih kidnapovao ispred noćnog kluba u Londonu. Žrtva je bila na večeri sa prijateljicom, a zatim je otišla u noćni klub  gde joj je prišao jedan od trojice. To je bio njen prvi izlazak nakon ukidanja kovid mera.

Žrtva i njena prijateljica napustili su klub u ranim satima 4. septembra prošle godine, ali su se razdvojili kada su išli u suprotnim pravcima kako bi izbegli grupu muškaraca koja se tukla na ulici ispred, rečeno je sudiji. Dok je žrtva hodala sama kući, zgrabio ju je jedan od Albanaca, Gemti Haka i ubacio u njegov auto pre nego što se odvezao do garaže, a zatim do svoje kuće, gde ju je silovao.

Dvojica njegovih prijatelja, Vulnet Haka i Ibrahim Bezati, kasnije su stigla na adresu, silovali je, ošamarili i naterali da uzme kokain, rečeno je poroti. Hika je proglašen krivim za otmicu, lažno zatvaranje i dve optužbe za silovanje. Oslobođen je još dve optužbe za silovanje. Haka (33), i Bezati (36) proglašeni su krivim za lažno zatvaranje i dve optužbe za silovanje žene. Porota ih je oslobodila još dve optužbe za silovanje.

Žrtva je sudu rekla da se ne seća da je napustila klub u ranim jutarnjim satima. Ona je očajnički pokušala da da znak za pomoć drugim ljudima pored kojih je prošla u automobilu, ali nikoje nije čuo, rečeno je sudu u Lutonu.

Devojka je sudu rekla: "Molila sam ih da me puste. Bila sam zbunjena i uplašena".  Ona je dodala da nikada ne bi pristala da ode sa nekim koga ne poznaje i rekla je da ne pristaje na seks ili seksualne aktivnosti sa bilo kim. Žrtva je na kraju uspela da pobegne iz kuće i potražila je pomoć od prolaznika pre nego što je pozvala prijateljicu sa kojom je bila ranije uveče, tog dana, oko 7.30 sati, saopštio je sud.

Hika, optužen za silovanje rekao je poroti da je žrtva pristala da ima seks. On je sudiji rekao: "Nikad nije plakala kada je bila sa mnom. Nikad to nisam uradio. Ja nisam silovatelj", rekao je Albanac optužen za silovanje. On je takođe, negirao da su on i drugi muškarci govorili na albanskom i smejali joj se.

Sudija je poroti rekla da se optuženi suočavaju sa dugim zatvorskim kaznama.

(MONDO)