Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prokomentarisao je glasine o tome da je ruski lider Vladimir Putin navodno bolestan.

Lavrov je rekao da svi razumni ljudi koji prate svakodnevne javne nastupe ruskog lidera, teško da će kod njega videti znake bilo kakve bolesti.

"Predsednik Putin se svakodnevno pojavljuje u javnosti. Vi možete da ga vidite na vašim ekranima, da čitate i da slušate njegova obraćanja. Ne mislim da razumno biće može da uoči bilo kakve znake bolesti kod njega. Ostavljam to na savesti onih koji šire takve glasine", kazao je Lavrov u intervjuu za francusku televiziju "TF1".

Ruski ministar je takođe rekao i da je Putin spreman da razgovara sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kao i sa drugim kolegama, o pitanju Ukrajine, i to uprkos njihovoj retorici u javnosti.

"Glavno je da iza toga stoji želja da se kriza evropske bezbednosti zaista reši. Mi se ne namećemo nikome. Ako neko želi sa nama da razgovara, Putin nikada neće odbiti svoje kolege koje traže razgovor ili sastanak. Ako se Makron obrati Putinu sa predlogom da razgovaraju, ja vam garantujem da će ta molba biti podržana", kazao je.

(MONDO)