Lovac na divlje životinje, Rian Naude (55), ubijen je iz vatrenog oružja u Južnoj Africi. Pronađen je mrtav pored svog automobila, a neko mu je pucao u glavu iz neposredne blizine. 

On je na društvenim mrežama objavljivao fotografije na kojima pozira sa leševima ugroženih vrsta poput lavova, slonova i žirafa koje je ubio. Takođe je vodio kompaniju "Pro Hunt Africa" preko koje je turistima nudio safarije i izlete u lov.

Policija je saopštila da je 55-godišnji muškarac pronađen mrtav pored svog vozila u južnoafričkoj provinciji Limpopo, koja je poznata po svojim rezervatima divljih životinja, piše Mirror.

Instagram/screenshot/pro_hunt_africa Afrika

 "Ležao je licem prema gore, a glava i lice su mu bili krvavi", rekao je portparol policije Mamphasva Seabi. Policajci su u Naudeovom vozilu pronašli par lovačkih pušaka, odeću, vodu, viski i pidžamu.

Prema pisanju južnoafričkih medija, navodno je "hladnokrvno upucan iz neposredne blizine" nakon što se zaustavio beli Nissan pored njega. Veruje se da su dvojica osumnjičenih izašli iz automobila i ukrali njegov pištolj pre nego što su se vratili u svoje vozilo i odvezli se u pravcu Markena.

(MONDO)