Bogati turista iz Engleske Džek Fenton (22), tragično je stradao u Grčkoj kada su ga iskasapile elise helikoptera. Nesreća se dogodila u ponedeljak popodne, a mladić je sa sestrom i još dvoje turista stigao privatnim letom koji su platili njegovi roditelji, od Mikonosa do Atine. Turisti su bili u helikopteru, i počeli su da izlaze pre nego što su se elise letelice u potpunosti zaustavile.

Mladić je krenuo da zaobiđe helikopter sa zadnje strane dok su motori još radili i naleteo na elise koje su ga samlele u sekundi. Veruje se da je pokušavao da napravi selfi kada je slučajno dokačio propeler pošto je držao telefon u rukama.

Iako su ekipe Hitne pomoći brzo stigle, mladiću nije bilo spasa. Navodno je priveden pilot helikoptera, koji se tereti za ubistvo iz nehata, jer je pustio putnike da napuste letelicu pre nego što je motor prestao da radi, a elise da se vrte. Užas se odigrao pred njegovom rođenom sestrom i još dvoje turista, kao i zaposlenima na privatnom aerodromu. Iza njih je sletao još jedan helikopter u kojem su bili njihovi roditelji, a pilot prvog je odmah radio-vezom javio šta se dogodilo kako bi drugi helikopter nastavio da leti.

Mediji pišu da je otac stradalog mladića Migel Fenton, direktor prodaje i marketinga u kompaniji The Hop Farm, poseda od 400 hektara koji sadrži brojne atrakcije za posetioce u Beltrigu, u Kentu.

Grčka policija istražuje zašto je mladić izašao iz helikoptera dok su rotori još bili u pogonu. Propeleri se vrte još oko dva minuta nakon što se motor isključi, osim ukoliko pilot ne pritisne dugme koje ih zaustavlja za manje od minut.

Dzek Fenton 1.jpg
Facebook/Screenshot 

(MONDO)