Kako pišu neki britanski mediji, kraljica bi mogla da bude sahranjena sa svojim neprocenjivim draguljima i broševima. Njen kovčeg, koji će po kraljevskoj tradiciji biti obložen olovom, takođe bi mogao da bude napunjen milionima funti i vrednim kraljevskim predmetima.

Njena kolekcija sadrži preko 300 komada raznog nakita: 98 broševa, 46 ogrlica, 34 para minđuša, 15 prstenova, 14 satova i pet privesaka. Međutim, predmeti koji će ići u kovčeg mogli bi da budu daleko jednostavniji nego što se očekivalo, kaže šefica komunikacija u Savetu za prirodne dijamante, Lisa Levinson.

Levinson je rekla: "Njeno veličanstvo je neverovatno skromna žena za koju je malo verovatno da će biti sahranjena sa bilo čim drugim, osim sa njenom jednostavnom zlatnom burmom od velškog zlata i parom bisernih minđuša. Tada mladi princ Filip je bio blisko uključen u dizajn Elizabetinog vereničkog prstena, koji ima jedanaest prirodnih dijamanata – okrugli dijamant pasijans od tri karata i pet manjih kamenčića postavljenih sa svake strane."

Pogledajte kraljicu Elizabetu i princa Filipa:

Profimedia Princ Filip preminuo je u 99. godini

Drugi komentator je tvrdio da će se većina nakita preneti na članove porodice. Mok O'Kif, član LGBTQ+ rojalističke grupe, rekao je da je kraljica "skromna žena" i da neće biti sahranjena sa previše blistavih predmeta, preneo je Metro. "Ovaj jednostavan čin ljubavi izgleda prikladan za ženu koja je aktivno uživala u jednostavnim stvarima u životu i, zbog svoje jake vere, verovala da će uživati u bogatstvu raja."

Neki predmeti će sigurno biti smešteni u kovčeg obložen olovom, što je dugogodišnja tradicija koja sprečava raspadanje tela, a kovčeg će biti postavljen u Memorijalni trezor kralja Džordža VI, piše Miror.

Shutterstock/Atlaspix, Profimedia Kraljica Elizabeta

(MONDO)