Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije Suela Braverman podnela je ostavku. Brejverman je nešto kasnije objavila pismo ostavke upućeno premijerki na svom Tviter nalogu.

Britanski ministar finansija Kvasi Kvarteng podneo je ostavku pre nekoliko dana nakon što je to od njega zatražila premijerka Liz Tras, a ovaj potez samo produbljuje političku krizu u Britaniji. 

Britanski mediji prenose ocenjuju da je ovo još jedan udarac za premijerku Liz Tras koja se našla pod velikim političkim pritiskom zbog načina vođenja vlade. Britanska premijerka Liz Trus rekla je da je "borac koja ne odustaje" dok je u sredu pokušavala da ponovo potvrdi svoj autoritet nad nemirnim redovima Konzervativne partije, usred sve većeg broja medijskih izveštaja da su pozivi za njeno smenjivanje sve prisutniji.

Tras pokušava da prikupi podršku unutar stranke nakon što je bila primorana da odustane od plana za smanjenje poreza, što je navelo neke konzervativne poslanike da traže njeno smenjivanje sa mesta lidera samo nekoliko nedelja nakon što je preuzela mesto premijera. Ona je priznala da su njeni radikalni ekonomski planovi otišli ​​"predaleko i prebrzo" nakon što su investitori okrenuli leđa funti i državnim obveznicama.

(MONDO)