Čečenski lider i saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina Ramzan Kadirov objavio je na Telegramu da ruske snage "vode beskompromisnu ​​borbu protiv satanista" i da "ukrajinske gradove treba izbrisati s lica zemlje". Kadirov piše da nije zadovoljan razvojem rata u Ukrajini.

"Mislim da je naš odgovor slab. Ako granata padne na našu stranu, na naš region, moramo da obrišemo gradove sa lica zemlje tako da se vidi daleki horizont", napisao je Kadirov. "Moramo da ih nateramo da shvate da ne smeju ni da razmišljaju o napadu na našu stranu", dodao je čečenski lider.

"Ovo je džihad"

Kadirov je u svojoj antiukrajinskoj tiradi napisao da "patriote iz raznih krajeva naše ogromne otadžbine" nastavljaju da pristižu u Čečeniju da bi "postali članovi jedne blisko povezane porodice". On navodi da zvaničnici Čečenske Republike daju konačna uputstva dobrovoljcima pre nego što ih pošalju na liniju fronta u Ukrajini.

Ističu da zadatak ostaje isti – "uništavanje satanista, zaštita civilnog stanovništva i pružanje pomoći", napisao je Kadirov. Kadirov je rusku invaziju na Ukrajinu nazvao "džihadom" (svetim ratom, op.a.), dodajući da čečenski komandanti "idu samo u napade".

(MONDO)