Jedan ekološki aktivista u Nemačkoj je želeo da na "originalan" način iskaže svoj bunt pa je dospeo u žižu svetske javnosti zbog velike gršeke koju je napravio. On je zalepio svoju desnu ruku na beton u znak protesta, ali nije razmišljao o posledicama tog čina. Desna ruka, odnosno šaka mu je ostala zalepljena i nije mogao da je odvoji od asfalta.

Pogledajte aktivistu kojem je ruka zalepljena za asfalt

Tweet/NEXTA/Screenshot U Nemačkoj eko-aktivista se zalepio za asfalt ali nije razmišljao o posledicama

Veliki broj građana se okupio da bi probao da mu pomogne, dok su se drugi odlučili da zabeleže nesvakidašnji događaj. Stigle su i Hitne službe koje su bile šokirane i nisu mogle da mu pomognu pa su u pomoć pozvani građevinski radnici koji su isekli deo asfalta. Šaka mu je ostala zalepljena na isečenom komadu asfalta.

Da podsetimo, dvoje eko aktivista u nemačkom potsdamskom muzeju bacili su pire krompir na sliku Kloda Monea koja je prodata 2019. godine na aukciji za 110 miliona dolara. Oni su ušli u muzej u narandžastim fluorescentnim prslucima i bacili su pire na sliku, a nakon toga su kleknuli ispod slike radi slikanja. Ova akcija je samo jedna u nizu od sličnih akcija koje izvodi ekološki aktivisti širom Evrope. U Londonu je izvedena slična akcija kada su dve aktivistkinje bacile supu od paradajza na sliku Van Goga.

(MONDO)