Endru Tejt se u svojoj najnovijoj seriji objava na Tviteru obratio Greti Tunberg, mladoj aktivistkinji za zaštitu životne sredine. Ova 19-godišnja klimatska aktivistkinja stekla je priznanje sa 15 godina kada je počela da provodi svoje dane sedeći ispred zgrade švedskog parlamenta, pozivajući na ozbiljniju akciju po pitanju klimatskih promena.

Ona je branila akcije grupa kao što su "Just Stop Oil", koje su blokirale puteve u Velikoj Britaniji zbog velike emisije štetnih gasova. Sada se Endru Tejt rugao aktivistkinji tako što je podelio svoju sliku na pomenutoj društvenoj mreži kako puni svoj Bugati benzinom i traži od nje da mu pošalje imejl adresu kako bi mogao da navede detalje o "ogromnim emisijama štetnih gasova" koje ispuštaju njegovi automobili.

Rekao je: "Zdravo Greta Tunberg. Imam 33 automobila. Moj Bugati ima v16 8.0L kvad-turbo. Moja dva Ferrarija 812 imaju 6.5L v12. Ovo je samo početak. Navedi svoju imejl adresu kako bih mogao da pošaljem kompletnu listu moje kolekcije automobila i njihovih ogromnih emisija štetnih gasova."

Kasnije je odgovorio video snimkom Gretinog govora u Ujedinjenim nacijama gde je ona slavno izvrgla svetske lidere govoreći im: "Ovo je sve pogrešno, ne bi trebalo da budem ovde gore", snimak je montiran i sadrži snimke Tejta kako vozi svoje superautomobile i ukrcava se u privatne avione. Takođe, kada su Tejta svojevremeno pitali da li poseduje neki električni automobil, Tejt je tvrdio da poseduje "Rimac Nevera", koji je najbrži električni automobil za proizvodnju na svetu.

Greta je odgovorila na prozivke time što je napisala navodnu imejl adresu koja je imala naziv "energija malog pe****" i dodala "da molim te, prosvetli me!" Ranije ove godine, Tejtu su ugasili sve društvene mreže zbog mizoginije i izjava o ženama i ponašanju prema njima. Prikupio je veliki broj fanova, ali i onih koji su bili šokirani i besni zbog onoga što je izjavljivao.

(MONDO)