Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno vodi svoje najbliže kolege i saradnike u jedan poznati striptiz klub u Sankt Peterburgu kako bi popravio narušene odnose zbog niza poraza koje je zabeležila ruska vojska tokom jeseni i zime u ratu u Ukrajini, piše britanski "Sun". Ovaj striptiz klub se navodno nalazi u vlasništvu Putinove bivše ljubavnice, Svetlane Krivonogik (47). Njena životna priča je posebno zanimljiva.

"Project media", ruska istraživačka stranica, i novine "Kommersant" navode kako Putin ima poseban autobus kojim putuje sa najbližim saradnicima u ovaj striptiz klub u Sankt Peterburgu. Na spisku zvanica se nalaze navodno i najviši čelnici Jermenije, Azerbejdžana i Kazahstana. Klub je u vlasništvu Putinove bivše ljubavnice, Svetlane Krivonogi.

Osim odlaska u ekskluzivan striptiz klub, ruski predsednik je "kupovao mir" kod saveznika i kolega tako što je svima poklonio nakit od belog i žutog zlata kao uspomenu na "posebne trenutke". U klubu se delio besplatan šampanjac, dok su devojke bile obučene u uske korsete.

Ko je Svetlana Krivonogi?

Svetlana Krivonogi je bivša ljubavnica predsednika Rusije Vladimira Putina. Ona je počela da radi kao čistačica, a onda je vremenom za kratak period postala jedna od najbogatijih žena u Ruskoj Federaciji. Ona iza sebe čak ima i bankarsko carstvo kako pišu britanski mediji. Navodno poseduje 75 odsto vlasničkog udela u "Rossiya" banci.

Ona je bila ljubavnica Putina dok je on bio šef tajne KGB službe i dok je bio premijer u svom prvom mandatu. Njihova ljubavna veza se okončala malo pre nego što je on upoznao ritmičku gimnastičarku Alinu Kabaevu.

Svetlana Krivonogi
Profimedia/Anastasia Artemyeva/HANDOUT Svetlana Krivonogi

Da podsetimo, Ukrajina je naredila evakuaciju grada Hersona zbog pojačanog raketiranja i bombardovanja tog grada. Ukrajina je početkom novembra povratila ovaj grad, a to je proslavila kačenjem zastava u centru grada.

(MONDO)