Snimak borbe između ukrajinskog drona i ruskog oklopnog vozila se pojavio na društvenim mrežama i na njemu se vidi kako ukrajinska bespilotna letelica leti i odjednom ponire u rusko vozilo. Na borbenom vozilu se nalaze dva ruska vojnika, a u trenutku kada se dron približi vozilu, ruski vojnik puca u njega.

Ruski vojnik nije uspeo da obori dron, ali je podigao noge uvis jer je dron krenuo na vozilo. Nije utvrđeno gde i kada se ovaj susret zaista desio, nije moguće utvrditi njegovu autentičnost.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)