Pristalice Žaira Bolsonara, koje nisu želele da prihvate pobedu novog predsednika Brazila, u neredima su prebile jednog policajca koji je bio na konju. Besni demonstranti su okružili policajca, zbacili ga sa konja, a potom su ga udarali palicama. Muškarac je u jednom trenutku bespomoćno ležao na zemlji, preneo je Dejli mejl.

Snage bezbednosti uhapsile su više od 400 izgrednika koji su juče upali u Kongres, predsedničku palatu i Vrhovni sud u Braziliji. Ljudi ogrnuti brazilskim zastavama su isprevrtali stolove i stolice u brojnim prostorijama, a mogao se videti i gust dim. Prozori su polomljeni u predsedničkoj palati, a uništena su i mnoga umetnička dela.

Bolsonaro, koji je označen kao "Tropski Tramp" je izgubio na oktobarskim izborima. Policija je sa huliganima pokušala da se obračuna suzavcem, a posle nekog vremena, vlast je uspela da preuzme kontrolu.

Na predsedničkim izborima, održanim 2. oktobra prošle godine, Bolsonaro je izgubio od levičara Luiza Injasija Lule da Silve. U međuvremenu, Lula je inaugurisan 1. januara, a Bolsonaro je otišao na Floridu.

(MONDO)