Poznati biznismen iz Severne Makedonije Orhan Bajrami (39) je ubijen na Halkidikiju u Grčkoj u noći petka na subotu, a jedan muškarac (45) je povređen. Makedonski mediji pišu da je na društvenoj mreži "TikTok" bilo najavljeno ubistvo biznismena Orhana Bajramija (39).

Nekoliko sati uoči likvidacije na jednom profilu na "TikToku" je osvanula fotografija Bajramija sa članovima jednog od klanova, a preko tela nekih je bio iscrtan crveni “X”, dok je preko glave Bajramija bilo ispisano “uskoro”. Nedugo potom postavljena je nova fotografija, gde je sad i preko Bajramija bio iscrtan znak “X”.

ubistva.jpg
Privatna arhiva 

Grčki mediji pišu da je on "znao šta mu se sprema" i da se zato navodno i skrivao u toj zemlji.  Kako pišu makedonski mediji, ubijeni Bajrami je član klana Ducandjik/Grcec, koji je godinama u ratu sa drugim klanom iz Skoplja, Baron, dobro informisani izvor je rekao za “Telmu”.

Grčki mediji citirali su izvore iz lokalne policije na Halkidikiju koji su rekli da je ubistvo izgledalo kao “mafijaška osveta”. U subotu u podne Bajrami je trebalo da se odjavi i napusti luksuzni rezort, gde iznajmljivanje apartmana dnevno košta 600 evra. Ubice su navodno to znale.

Pored Bajramija i Seada, u apartmanu je bilo još troje ljudi, jedan muškarac i dve devojke, ali oni nisu pogođeni. Policijske patrole su nakon likvidacije blokirale Hanioti, a granični prelazi ka Makedoniji, Bugarskoj u Turskoj se proveravaju jer se pretpostavlja da su ubice došle izvan Grčke i da će pobeći preko granice.

Rat godinama besni između dva klana, ranjeno je i ubijeno puno ljudi, a ubistva ostaju nerešena. Dve grupe se bore za teritoriju zbog kriminalnih poslova sa drogom, reketiranja i krađe, kao i pokušaja da kroz gradnju operu i legalizuju kriminalno zarađeni novac.

Orhan Bajrami (39)
Privatna arhiva Orhan Bajrami (39)

BONUS VIDEO:

Cene na Tasosu Tiktok/nikana.gr

(MONDO/Telegraf)