Nemačka policija upozorila je građane u berlinskim naseljima Klajnmahov, Teltov i Štansdorf u Berlinu da vode računa jer ulicama šeta odbegla divlja životinja. Prema nezvaničnim informacijama, životinja je ubila jednu divlju svinju, što je navodno i snimio jedan prolazni i video objavio na Tviteru.

Veruje se da je u pitanju lavica. Pet lovaca sa puškama koje imaju metke za uspavljivanje traži divlju zver i radi sve da što pre locira životinju. 

Akcija potrage za odbeglom životinjom počela je oko ponoći, a vlasti su angažovale i dva helikoptera, piše Bild.

Još uvek nije jasno odakle je životinja došla. Prvo je saopšteno da je najverovatnije pobegla iz cirkusa, međutim, policija je saopštila da nijedan zoološki vrt i cirkus nisu prijavili nestanak životinja.

Svi koji imaju informacije o životinji, treba da kontaktiraju najbližu stanicu u Berlinu. Nadležni su zamolili građane da ne paniče, nego da smireno reaguju u slučaju da vide zver. 

Ovo upozorenje nemačke policije izazvalo je bes među građanima, koji su u neverici: "Probudila sam se i saznala da je policija sve alarmirala i razglasila da lav beži po mom naselju (Berlin, Nemačka). Treba da držim psa u stanu. Kakvo je vaše jutro?", jedan je od komentara na Tviteru. 

BONUS VIDEO:

Srbija nevreme Kurir

(MONDO/Bild)