• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBI SE POMAMILI ZA NEOTKRIVENIM DRAGULJEM JADRANA! Stiže se autom, a ima SVE - prelepe plaže, akvapark i još mnogo toga

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Lido di Jesolo je atraktivna destinacija za letovanje 2023, Srbi je sve više istražuju - evo i zašto!

 Lido di Jesolo letovanje 2023 Izvor: Shutterstock

Ako sanjate o bekstvu na plaži sa obalama obasjanim suncem i mnoštvom aktivnosti, Lido di Jesolo u blizini Venecije je savršena destinacija za vaše letovanje 2023! Smešten na obali Jadranskog mora u italijanskoj regiji Veneto, Lido di Jesolo nudi divnu mešavinu zapanjujućih plaža, kulturnih znamenitosti i porodičnih atrakcija. Evo liste mesta i aktivnosti koje morate posetiti koje će vam pomoći da isplanirate nezaboravan letnji odmor na ovom mestu koje je oko 750 kilometara udaljeno od Beograda i stiže se automobilom, auto-putem E70.

1. Plaže Lido

Lido di Jesolo se može pohvaliti prelepim peščanim plažama koje se protežu na više od 15 kilometara duž obale. Meki zlatni pesak idealan je za sunčanje i izgradnju peščanih dvoraca, dok su blagi talasi Jadranskog mora savršeni za kupanje i sportove na vodi. Neka područja nude i kafiće i barove na plaži u kojima možete uživati u osvežavajućim pićima i lokalnim delikatesima.

Inače, cena letovanja za septembar 2023. u Lido di Jesolu je prilično povoljna - sedam noćenja sa polupansionom, uz autobuski prevoz, staje manje od 400 evra!

2. Vodeni zabavni park

Za porodičnu zabavu i avanturu, idite u Akvalandiju, jedan od najvećih vodenih parkova u Evropi. Ova uzbudljiva atrakcija nudi razne tobogane, bazene i mogućnosti za zabavu za sve uzraste. Od tobogana koji podižu adrenalin do opuštajućih vožnji rekom, garantuje dan ispunjen smehom i uzbuđenjem na vašem letovanju 2023. u Lido di Jesoli!

Izvor: YouTube/Adventure Hunter

3. Pjaca Macini

Prošetajte srcem Lido di Jesola i posetite Piazza Mazzini, glavni gradski trg. Ova živahna oblast je prepuna prodavnica, kafića, restorana i sladoledžinica. To je odlično mesto za kupovinu suvenira ili opuštanje uz sladoled dok gledate druge ljude koji takođe uživaju u svom letovanju 2023. godine.

4. Čuda podvodnog sveta

Otkrijte čuda podvodnog sveta u Sea Life Jesolu. Ovaj fascinantni akvarijum vam omogućava da se približite raznovrsnom morskom životu, od živopisnih tropskih riba do veličanstvenih morskih kornjača. Edukativne i interaktivne izložbe čine ga odličnim iskustvom i za decu i za odrasle koji žele zanimljivo letovanje 2023. godine. 

5. Obilazak ostrva Burano

Krenite na kratko putovanje brodom do obližnjeg ostrva Burano, poznatog po svojim živopisnim i živopisnim kućama. Ovo ribarsko selo je poznato po tradiciji izrade čipke i nudi priliku da lutate šarmantnim ulicama, uživajući u opuštenoj atmosferi i lokalnim zanatima.

6. Jesolo Golf klub

Ako volite golf, ne propustite priliku da igrate rundu u Jesolo Golf Clubu. Ovaj golf teren sa 18 rupa okružen bujnim zelenilom pruža opuštajuće i slikovito iskustvo igranja golfa za igrače svih nivoa.

7. Park Tropikarijum

Pobegnite od vrućine i istražite Tropikarijum park, jedinstveni zoološki vrt i botaničku baštu u Lido di Jesolu. Ovde možete sresti egzotične životinje poput pitona, papagaja i majmuna, kao i istražiti širok izbor tropskih biljaka.

8. Večernje šetalište

Dok sunce zalazi, šetalište Lido di Jezolo oživljava uličnim izvođačima, muzičarima i zabavljačima. Uživajte u laganoj šetnji duž rive, uživajući u živopisnoj atmosferi i možda završite dan sa ukusnom italijanskom večerom u jednom od brojnih restorana.

9. Izleti brodom

Razmislite o obilasku brodom da biste istražili zadivljujuću obalu i obližnja ostrva. Mnogi operateri nude izlete do mesta poput Venecije, očaravajućeg grada kanala i istorijske arhitekture, koji je lako dostupan iz Lido di Jesola.

Bilo da tražite opuštanje na plaži, porodične avanture ili kulturna istraživanja, Lido di Jesolo ima ponešto za svakoga. Iskusite neočekivanu i slabo istraženu lepotu jadranske obale i provedite svoje letovanje 2023. na ovoj šarmantnoj italijanskoj destinaciji.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:13
NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA
Izvor: Kurir teleivizija
Izvor: Kurir teleivizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DrAga

Lido di Jesolo je lep gradić u blizini Venecije. Učinjeno je sve da bude privlačan turistima time što ima bezbroj prelepih restorana, picerija, pekara, poslasticara, trznih centara u blizini...,ali Lido nema lepo more. Plaža je od lošeg kvaliteta peska, koji je donet i koji zamuti vodu, pa je ona mutnija od rečne. Vlasnici restorana su obavezni da školjke, koje su otpad u njihovim restoranima, razbacaju po plaži, da bi ona izgledala prirodnije, ali to nije dovoljno da ona tako i izgleda. Ako ste se uputili kolima ka nekoj lepšoj destinaciji u Italiji, Francuskoj ili Španiji, Lido je idealno mesto za pauzu na putu, ali za neki duži odmor nije.

Srba

A kad more uzburka pesak, prljava voda ko na Dunavu. Pravi lido

jojomaster

Kakav Lido di Jesolo ljudi....Italijanska Paralija/Leptokarija....Mesto je jedino dobro za ono sto se i masovno koristi ekskurzije i raznorazne studentske jade

special image