Moskovski aerodrom Vnukovo i aerodrom u Kalugi, oko 200 kilometara od glavnog grada Rusije, danas su zatvoreni iz bezbednosnih razloga, prenose RIA Novosti pozivajući se na neimenovani izvor iz vazduhoplovstva. "Vazdušni prostor iznad aerodroma Kaluga i Vnukovo zatvoren je kako bi se osigurala bezbednost letova civilnih aviona", naveo je neimenovani izvor.

Prethodno je izvor iz hitnih službi rekao za RIA Novosti da je, prema preliminarnim informacijama, aerodrom Vnukovo privremeno zatvoren zbog drona. U saopštenju Vnukova je navedeno da su, iz razloga koji su van kontrole aerodroma, od 09.40 sati uvedena privremena ograničenja za sletanje i poletanje aviona.

Iz bezbednosnih razloga, neki letovi su preusmereni na druge aerodrome u Moskvi, navedeno je u saopštenju. Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio na Tviteru snimak koja prikazuje gust beli dim, a u opisu je navedeno da ruski mediji izveštavaju o eksploziji.

Širom Kijeva odjekuju eksplozije

U poslednjih nekoliko minuta u Kijevu su se dogodile četiri velike eksplozije koje su mogle da se čuju širom ukrajinske prestolnice. Službeni Telegram kanal vazdušnih snaga upozorio je na lansiranje balističkih projektila Kh-47M2 (Kinžal): "Ostanite u zaklonu", pisalo je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na Telegramu: "Eksplozije u gradu, ostanite u skloništima, molim vas. Fragmenti rakete pali su na područje jedne od dečijih bolnica u glavnom gradu. Nije bilo povređenih ni štete. Hitne službe su na terenu". Gradske vlasti saopštile su da njihovi protivraketni sistemi deluju.

BONUS VIDEO:

"OVO JE OBARANJE RUKU, RUSIJA TESTIRA GRANICE SAD I EU!" Šahrimanjan Obradović: Glad je nešto zastrašujuće, alternative neophodne! Kurir teleivizija

(MONDO)