• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSI SE POHVALILI RATNIM TROFEJIMA KOJE SU OTELI ZAPADU! Od Bajraktara do Bušmastera - Tehniku IZLOŽILI u Moskvi (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Ministarstvo odbrane je navelo da među eksponatima ima mnogo britanskih vozila.

 Međunarodni vojno-tehnički forum Armija 2023 Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Vojna tehnika zapadne proizvodnje, koja je zarobljena u Ukrajini, predstavljena je u parku Patriot kod Moskve, u okviru Međunarodno vojno-tehničkog foruma Armija 2023.

"U okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma Armija 2023 u parku Patriot kod Moskve otvorena je izložba zarobljenog naoružanja i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i one koje su isporučile zapadne zemlje", saopštilo je ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Posebno je istaknuta oprema koju proizvode SAD i druge zemlje NATO. To uključuje australijsko oklopno vozilo Bušmaster, američki oklopni transporter M-113, švedsko borbeno vozilo pešadije CV90-40 i francuski tenk na točkovima AMX-10RCR.

Ministarstvo odbrane je navelo da među eksponatima ima mnogo britanskih vozila. Konkretno, gostima će biti prikazana oklopna vozila Haski i Mastif, kao i oklopni transporter AT-105 Sakson. U opisu svakog eksponata navedeno je gde i pod kojim okolnostima je zarobljena izložena oprema. Iz ruskog ministarstva odbrane navode da je planiranje izložbe počelo u avgustu prošle godine, i tvrde da je za to vreme već prikupljeno više od 870 komada naoružanja i opreme.

Dodaju i da oprema koju proizvodi ukrajinski vojno-industrijski kompleks čini većinu. Konkretno, reč je o modernizovanom tenku T-72AMT, oklopnim transporterima BTR-3E i BTR-4E, oklopnim vozilima Varta, Kazak i Triton, kao i patrolnim čamcima iz luke oslobođenog Mariupolja.

"Među njima je i laki oklopni čamac Kalkan-P sa brojem BG-309, koji je za potrebe ukrajinske obalske straže razvila ukrajinska fabrika Liman. Ovaj eksponat su svojevremeno koristili ukrajinski nacionalisti za provokacije u Kerčkom moreuzu i u teritorijalnim vodama Rusije", tvrde iz ruskog ministarstva.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:10
"RUSIJA JE SPREMNA ZA SUKOB SA NATO BEZ MASKI" Glišić tvrdi: Jedini koji su se suprostavili Americi smo mi i Rusi
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

I

z ruskog ministarstva odbrane navode da je planiranje izložbe počelo u avgustu prošle godine, i tvrde da je za to vreme već prikupljeno više od 870 komada naoružanja i opreme.

Dodaju i da oprema koju proizvodi ukrajinski vojno-industrijski kompleks čini većinu. Konkretno, reč je o modernizovanom tenku T-72AMT, oklopnim transporterima BTR-3E i BTR-4E, oklopnim vozilima Varta, Kazak i Triton, kao i patrolnim čamcima iz luke oslobođenog Mariupolja.

- Među njima je i laki oklopni čamac Kalkan-P sa brojem BG-309, koji je za potrebe ukrajinske obalske straže razvila ukrajinska fabrika Liman. Ovaj eksponat su svojevremeno koristili ukrajinski nacionalisti za provokacije u Kerčkom moreuzu i u teritorijalnim vodama Rusije - tvrde iz ruskog ministarstva.

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BITNO JE DA SE

BITNO JE DA SE LADA VOZI A I TRABANT NIJE LOS,😂😂😂

Napravili Rusi ...

Nike patike, samo smrde noge ? I to je znanje !

()

Gde je Himars?

special image