U Bratislavi su se danas potuklibivši premijer Slovačke Igor Matovič i bivši ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinak nakon što je Matovič upao na događaj koji je organizovala stranka SMER-SSD u sklopu svoje kampanje u Bratislavi, piše "Dnevnik.hr". Policija je intervenisala i sprečila je dalju eskalaciju sukoba.

Do incidenta je došlo ispred zgrade Vlade gde je bivši premijer Igor Matovič, iz stranke "Olano", prekinuo konferenciju za medije Roberta Kalinika. Tenzije između ove dve stranke traju godinama.

Bivši premijer Kalinika vidi kao glavnog protivnika i optužuje ga za korupciju, javlja "The Star". Matovič je na konferenciju stigao u automobilu na kojem je bio ispisan slogan "nećemo vas predati mafiji“, a na megafonu je vikao i optuživao Kalinika za lošu politiku imigracije za vreme njegovog ministarskog mandata.

Kalinak je potom prišao automobilu, oko kojeg se skupilo više ljudi, i pokucao Matoviču na prozor, a potom i otvorio vrata. Pokušao je da mu otme megafon, a Kalinik ga je pokušavao odgurnuti. Situacija je eskalirala i drugi član Kalinakove stranke udario je Matoviča šakom u glavu. Potom je intervenirala policija i spriječila dalji sukob te otvorila istragu o incidentu, javila je slovačka agencija "TASR".

BONUS VIDEO:

Tuča nasred raskrsnice u Kaluđerici Instagam/moj_beograd_rezerva

(MONDO)