Najmanje 18 međunarodnih škola širom Španije dobilo je pretnje bombama poslednjih sati, izvestio je u ponedeljak španski dnevnik El Mundo. U provinciji Saragosa u ponedeljak su zatvorene najmanje četiri škole, navodi lokalni dnevnik Heraldo. To uključuje britanske, francuske i druge međunarodne škole.

Policija u Saragosi je rekla Heraldu da su sve škole dobile sličan mejl, u kojem se upozorava da su razne bombe i eksplozivne naprave postavljene oko škola. Direktor francuske škole Liceo Molijer rekao je za Heraldo da je to verovatno „loša šala“, iako je vlasti moraju ozbiljno shvatiti.

U Saragosi su neki centri rekli roditeljima u nedelju kasno uveče da će nastava biti otkazana u ponedeljak. U drugim, poput britanske škole u ​​Aragonu, policija se pojavila da evakuiše učenike nakon što je počeo školski dan.

Kako prenosi El Mundo, škole neće moći ponovo da se otvore dok policija ne pregleda centre kako bi se uverila da nisu postavljene bombe.

Škole su takođe pogođene i oko gradova Pontevedra, Tenerife, Saragosa, Reus, Taragona, Viljareal i Kasteljon.

BONUS VIDEO

PREKO 80 DOJAVA O POSTAVLJENOJ EKSPLOZIVNOJ NAPRAVI U RAZNIM ŠKOLSKIM OBJEKTIMA: Stručnjaci sumnjaju da je reč o PSIHOLOŠKOM RATU Kurir TV

(Mondo/M. Š.)