Petoro dece u SAD poginulo je u požaru u dvospratnoj zgradi, koji je izbio dok je njihov otac bio u božićnoj kupovini, piše Skaj njuz. Tragedija u kojoj su život izgubili devojčica i četiri dečaka dogodila se u subotu u Bulhed Sitiju u Arizoni.

Poginula deca od 2, 4, 5 i 13 godina bila su braća i sestre, dok je 11-godišnjak bio njihov rođak koji je došao u posetu. Otac četvoro dece rekao je istražiteljima da ih je ostavio u kući oko dva i po sata dok je otišao u kupovinu hrane i božićnih poklona, izvestila je policija Bulhed Sitija. Prema navodima policije, u tom trenutku u kući nije bilo drugih odraslih osoba.

Istražitelji veruju da je požar izbio u prizemlju i proširio se kroz jedino stepenište unutar kuće i da zbog toga deca nisu mogla da izađu iz kuće. Nekoliko komšija je postavilo merdevine do spavaće sobe na spratu, ali nisu uspeli da izvuku decu.

Policija kaže da su tela petoro dece bila u istoj spavaćoj sobi na spratu kuće. Šef policije Bullhead Robert Trebes rekao je da istražitelji neumorno rade na pronalaženju odgovora o uzroku požara, piše Skaj njuz. Nesrećna deca su unuci zaposlenih u gradskoj vatrogasnoj jedinici Bulhed.

BONUS VIDEO:

požar u Splitu Tiktok/dalmatinskiportal

(MONDO/U.M.)