Severna Koreja je u subotu ispalila više od 60 artiljerijskih projektila u blizini sporne morske granice sa Južnom Korejom, saopštila je južnokorejska vojska. Severna Koreja je u petak već ispalila više od 200 artiljerijskih projektila u istom regionu, dok tenzije između dve Koreje i dalje rastu.

Artiljerija je ispaljena severozapadno od ostrva Ieonpieong između 8.00 i 9.00 sati po srednjeevropskom vremenu, saopštio je Zajednički načelnik štabova Južne Koreje (JCS). JCS je "hitno pozvao" Severnu Koreju da prekine aktivnosti koje ugrožavaju mir na Korejskom poluostrvu.

Artiljerijske granate pale su severno od severne granične linije (NLL), de fakto pomorske granice između dve Koreje, izvestila je novinska agencija Jonhap, pozivajući se na JCS. Južnokorejska vojska ne planira da uzvrati vatru u subotu kao odgovor na provokaciju Severne Koreje, za razliku od petka, izvestio je Jonhap.

BONUS VIDEO:

"RUSIJA ZBOG SVOJIH MILIJARDERA IMA SREDSTAVA ZA RAT" Šahrimanjan otkrila: Severna Koreja je OVO tražila zauzvrat od Rusije Kurir televizija

(MONDO/U.M.)