• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šef kineske diplomatije predstavio diplomatske ciljeve za 2024.

Izvor Promo

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji u utorak je predstavio diplomatski rad Kine za 2024. godinu, rekavši da će Kina uvek biti samouverena i samopouzdana, i ispuniti svoje dužnosti odgovorne velike zemlje.

 Šef kineske diplomatije predstavio diplomatske ciljeve za 2024. Izvor: kineska medijska grupa

Vang, takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, to je izjavio prilikom obraćanja na simpozijumu o međunarodnoj situaciji i spoljnim odnosima Kine 2023. godine.

Vang je rekao da će Kina učiniti sve što je u njenoj moći da osigura uspeh događaja uključujući Forum o saradnji Kine i Afrike, Boao forum za Aziju, Kineski međunarodni sajam uvoza i Forum o globalnoj akciji za zajednički razvoj.

„Kina će čvrsto čuvati svoj suverenitet, bezbednost i razvojne interese i težiti povoljnom spoljnom okruženju za izgradnju novog razvojnog obrasca i postizanje visokokvalitetnog razvoja“, rekao je Vang, „Čvrsto će preuzeti svoje odgovornosti po glavnim pitanjima koja se tiču jedinstva, saradnje i legitimnih prava zemalja u razvoju i značajnih pitanja koja se tiču budućnosti i sudbine čovečanstva i pravca svetskog razvoja“.

Vang je rekao da će Kina ostati posvećena otvorenosti i inkluzivnosti i ojačati i proširiti mrežu globalnih partnerstava.

Vang je konkretno rekao da će Kina sprovesti konsenzus koji su postigle Kina i Sjedinjene Države u San Francisku, i produbiti strateško međusobno poverenje i uzajamno korisnu saradnju Kine i Rusije kako bi konsolidovala svoje sveobuhvatno strateško partnerstvo koordinacije u novoj eri.

„Kina će povećati razmenu na visokom nivou i stratešku komunikaciju sa EU kako bi promovisala stabilan i održiv rast njihovih odnosa. Zemlja će nastaviti da povećava prijateljstvo, međusobno poverenje i približavanje interesa sa svojim susedima, radiće ruku pod ruku sa drugim zemljama u razvoju, ujediniti se sa zemljama BRIKS-a i promovisati izgradnju novog tipa međunarodnih odnosa“, rekao je.

Kina će, takođe, aktivno sprovoditi Inicijativu globalne civilizacije, promovisati zajedničke vrednosti čovečanstva, promovisati razmenu i međusobno učenje među civilizacijama, i unaprediti međusobno razumevanje i prijateljstvo među ljudima svih zemalja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image