Gradonačelnik Voronježa proglasio je vanredno stanje nakon, kako su zvaničnici rekli, napada dronovima koji je pokrenula Ukrajina, a u kojem je oštećeno nekoliko zgrada i ranjeno dete. "Ljudi iz najmanje jedne stambene zgrade evakuisani su u obližnju školu nakon što su ostaci dronova izazvali manji požar i razneli prozore", napisao je gradonačelnik Vadim Kstenin na Telegramu, prenosi Rojters.

Kako kaže, razbijeni su i prozori na drugim zgradama. "Uvedeno je vanredno stanje u gradu će omogućiti brzu primenu mera da bi se zamenili", rekao je Kstenin.

Guverner regiona Aleksandar Gusev rekao je na svom Telegram kanalu naveo da je jedna devojčica povređena kada su delovi dronova pali na stambenu zgradu u kojoj se nalazila. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je uništilo pet dronova i presrelo još tri preko noći iznad regiona Voronjež, koji se graniči sa Ukrajinom. 

BONUS VIDEO:

JEZIVE TVRDNJE PUKOVNIKA: UKRAJINA KREĆE U MOBILIZACIJU TRUDNICA, ŠALJU IH NA LINIJU FRONTA! Formirane su posebne ženske jedinice Kurir televizija

(MONDO/N.D.)